Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Leonie

“Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

Met een gangbeeldanalyse komt u verder

Is het maken een voetenscan voldoende voor het aanmeten steunzolen?

Bij een bezoek aan de registerpodoloog verwachten de meeste mensen dat er een afdruk van de voet gemaakt zal worden met een voetscanner. Op basis hiervan zal een steunzool gemaakt worden en zullen de voetklachten afnemen. In veel praktijken is dit inderdaad de gang van zaken.

Podozorg kijkt verder

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek bij een Podozorger is de gangbeeldanalyse. Hierbij ligt de nadruk op stoornissen die waarneembaar zijn bij het wandelen. Het wandelen wordt gekenmerkt door verschillende fases; na de hiellanding volgt via een vast patroon de voetafwikkeling naar de standfase van de voet en deze gaat via een vast patroon over naar de afzetfase van de voet. Tijdens iedere fase wordt de stand en de beweging van de botten en gewrichten geanalyseerd en wordt gekeken of de voetspieren in de juiste volgorde aanspannen.

Met een gangbeeldanalyse komt u verderVoorbeeld van een gangbeeldanalyse
Bron foto: Podocentrum Alblasserwaard

Gangbeeldanalyse essentieel voor vervaardigen van steunzolen

Uit het bovenstaande blijkt wel dat het niet alleen belangrijk is om een statisch (voetscanner) onderzoek te doen bij uw voetklachten, maar ook een dynamisch (gangbeeldanalyse) onderzoek. Alleen dan kan er een uitspraak gedaan worden of het aanmeten van steunzolen geïndiceerd is bij uw klachtenpatroon.

Gangbeeldanalyse geeft ook een analyse van hele lichaam

Nog een nadeel van het alleen scannen van de stand van de voet is, dat je geen uitspraak kunt doen over de stand en bewegingen van knieën, heupen en rug. Bij het analyseren van het gangbeeld ziet een Podozorger ook de directe invloed van de bewegingen van de voet op de knieën, heupen en rug. Hierdoor kan er een beter en completer therapievoorstel voorgesteld worden.

Maak een afspraak

Kom langs bij een Podozorg praktjk bij u in de buurt voor een uitgebreid onderzoek van zowel de stand van de voet, maar zeker ook voor een onderzoek naar uw gangbeeld voor een compleet onderzoek. Klik op de onderstaande knop voor een overzicht van onze Podozorg vestigingen. Met meer dan 100 vestigingen, zit er altijd een Podozorg praktijk bij u in de buurt!

Vind een praktijk

Bron foto's: Podocentrum Alblasserwaard

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.