Waarom Podozorg?

U wordt geholpen door een bekwame (register) podoloog of podotherapeut

Alleen op HBO-niveau afgestudeerde registerpodologen mogen lid worden van Podozorg als ze bereid zijn vier keer per jaar een nascholing te volgen, om er zeker van te zijn dat ze ook kunnen blijven werken volgens de nieuwste eisen. Een (register) podoloog staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van Stichting LOOP, het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie. Stichting LOOP houdt toezicht op de kwaliteit van de zorg.

Wij werken volgens de nieuwste inzichten

Podotherapie is een jong beroep en ontwikkelt zich in razend tempo. Podozorg Nederland werkt nauw samen met de Universiteit van Münster en de Universiteit van Maastricht. Zij brengt alle leden van Podozorg op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de voetzorg en zorgt ervoor dat bij welke Podozorg vestiging u ook komt, u steeds wordt geholpen volgens de nieuwste inzichten. Zo krijgt u de beste zorg in elke Podozorg vestiging.

Wij werken samen met andere zorgverleners

Elke Podozorg vestiging werkt nauw samen met zorgverleners in de buurt zoals de huisarts, fysiotherapeut, pedicure, specialistische schoenenwinkels, huidtherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Mocht er advies nodig zijn van een orthopedisch chirurg, dan kan de huisarts gevraagd worden te verwijzen naar een orthopedisch voet- en enkelspecialist waar Podozorg goede ervaringen mee heeft. Zo kan de (register) podoloog u altijd doorverwijzen naar de juiste zorgverlener.

Hoge kwaliteit hulpmiddelen

Podozorg praktijken leveren therapiezolen van de beste kwaliteit, duurzaam en lichtgewicht. De zolen blijven goed steun geven aan de voet, ook als ze zwaar belast worden. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Schone praktijken

U wordt geholpen in een goed ingerichte en hygiënische praktijk. In elke Podozorg praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen van Podozorg Nederland.

Korte wachttijden

Door onze aanpak garanderen wij korte wachttijden. U kunt gegarandeerd terecht bij de (register) podoloog in de Podozorg vestiging bij u in de buurt.

Klachten

Ook met klachten kunt u altijd bij ons terecht. U kunt uw klacht richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij beschouwen elke klacht als een cadeau; een kans om een verbetering door te voeren.

Bij geschillen vragen wij u om uw vraag of klacht eerst te bespreken met uw behandelaar. Komt u niet tot een oplossing met uw behandelaar? Dan is het goed om te weten dat uw behandelaar door zijn/haar Podozorg-lidmaatschap automatisch is aangesloten bij de Geschillencommissie. Hiermee bieden wij u als patiënt een eerlijke en eenvoudige procedure, met een uitkomst die bindend is voor beide partijen.

Klacht indienen

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.